Muster 2: Varauksen hakeminen kalenterista

Tässä ohjeessa kerrotaan miten voit hakea tehdyn varauksen kalenterista käyttämällä joko rekisterinumeroa tai valmistenumeroa.

1. Rekisteritunnus tai valmistenumero

Syötä tai lue viivakoodinlukijalla hakemasi rekisteritunnus tai valmistenumero haku-kenttään. Huomioi, että valmistenumerohaku toimii vain, jos valmistenumero on varausta tehdessä syötetty rekisteritunnuskenttään.

Rekisteritunnus tai valmistenumero

2. Hakutulokset

Hakutuloksissa näkyy myös, jos ajoneuvolle on tehty varaus toiselle asemalle. Tai jos ajoneuvolla on käyttämätön varaus menneisyydessä.

Hakutulokset

3. Varauksen valinta kynä-painikkeella

Käyttöön haluttava varaus valitaan napsauttamalla kynä-painiketta.

Varauksen valinta kynä-painikkeella

4. Hae ajoneuvon tiedot ATJ:stä tai päivitä aiempi haku

Valittu varaus aukeaa näytölle. Etsi-painikkeella saat haettua tiedot ATJ:stä. Huomioi! Jos ajoneuvon tiedot on haettu ATJ:stä varauksen tekovaiheessa, tulee tässä kohtaa päivittää tiedot tekemällä haku uudestaan, jotta esim. verojen ja vakuutuksien osalta tieto on ajantasalla.

Hae ajoneuvon tiedot ATJ:stä tai päivitä aiempi haku

5. Muuta aikaa tai suoritteita

Aikaa voi myös tätä kautta muuttaa valitsemalla Varauksen tiedot-sarakkeen alareunasta kohdan Muuta aikaa. Tämän jälkeen valitset kalenterista uuden ajan ja joko tallennat varauksen tai otat maksun vastaan valitsemallasi tavalla. Myös suoritteita voi vaihtaa.

Muuta aikaa tai suoritteita

6. Kirjaudu asemalle -linkki

Jos varaus on tehty toiselle asemalle ja halutaan vastaanottaa sinne, pystyy varauksen tiedoista kirjautumaan asemalle (Kirjaudu asemalle-linkki) ja hoitamaan varauksen sitä kautta loppuun ja ottamaan myös maksu oikealle asemalle. Ohjelma kirjautuu siis sille asemalle, minne varaus on tehty, jos käyttäjällä on kyseiselle asemalle käyttöoikeudet. Linkki ei aktivoidu, jos oikeuksia ei ole.

Kirjaudu asemalle -linkki

7. Hae sillä nimellä millä varaus tehty

Varauksen hakeminen onnistuu haku-kentässä myös nimellä, mutta kirjoitusasun tulee tällöin olla täysin sama, millä varaus on tehty. Haku ei onnistu esimerkiksi pelkällä sukunimellä tai nimen osalla.

Hae sillä nimellä millä varaus tehty