Muster 2: Varauksen hakeminen kalenterista

Tässä ohjeessa kerrotaan miten voit hakea tehdyn varauksen kalenterista käyttämällä joko rekisterinumeroa tai valmistenumeroa.

Syötä hakemasi rekisteritunnus tai valmistenumero haku-kenttään. (Huomioi, että valmistenumerohaku toimii vain, jos valmistenumero on varausta tehdessä syötetty rekisteritunnuskenttään.) Voit myös lukea otteessa olevan viivakoodin kenttään viivakoodinlukijalla.

Hakutuloksissa näkyy myös, jos ajoneuvolle on tehty varaus toiselle asemalle. Tai jos ajoneuvolla on käyttämätön varaus menneisyydessä. Käyttöön haluttava varaus valitaan napsauttamalla kynä-painiketta.

Valittu varaus aukeaa näytölle ja sen suoritteita ja tietoja voi vielä muuttaa. Aikaa voi myös tätä kautta muuttaa valitsemalla Varauksen tiedot-sarakkeen alareunasta kohdan Muuta aikaa. Tämän jälkeen valitset kalenterista uuden ajan ja joko tallennat varauksen tai otat maksun vastaan valitsemallasi tavalla. Jos ajoneuvon tiedot on haettu ATJ:stä varauksen tekovaiheessa, tulee kuitenkin tässä kohtaa päivittää hakemalla uudestaan, jotta esim. verojen ja vakuutuksien osalta tieto on ajantasalla.

Jos varaus on tehty toiselle asemalle ja halutaan vastaanottaa sinne, pystyy varauksen tiedoista kirjautumaan asemalle (Kirjaudu asemalle-linkki) ja hoitamaan varauksen sitä kautta loppuun ja ottamaan myös maksu oikealle asemalle. Ohjelma kirjautuu siis sille asemalle, minne varaus on tehty, jos käyttäjällä on kyseiselle asemalle käyttöoikeudet. Linkki ei aktivoidu, jos oikeuksia ei ole.

Varauksen hakeminen nimellä

Varauksen hakeminen onnistuu haku-kentässä myös nimellä, mutta kirjoitusasun tulee tällöin olla täysin sama, millä varaus on tehty. Eli jos haku on tehty nimelle “Mikko Pekka Nieminen”, tulee haku-kenttään kirjottaa “Mikko Pekka Nieminen”. Ei siis hae esim. pelkällä sukunimellä tai etunimellä tai nimen osalla.