Muster 2: Kuntotarkastus

Kuntotarkastukset-näkymässä ylläpidetään asemalla käytössä olevat kuntotarkastukset. Kuntotarkastuksia voi lisätä ketjutasoiset toimistopäällikköylläpitäjä ja asentaja -käyttäjäroolien käyttäjät. Kuntotarkastukset ovat käytössä koko ketjun asemilla.

Kuntotarkastus-toiminnallisuudella voidaan:

 • määrittää kuntotarkastuslomakkeet
 • määrittää kuntotarkastuksen tarkastuskohteet
 • tehdä kuntotarkastus
 • tulostaa kuntotarkastustodistus

Kuntotarkastuslomakepohjien määritys

Kuntotarkastuslomakepohjia voidaan luoda useita. Kuntotarkastukset-hakutuloksiin listataan kaikki ketjulle luodut kuntotarkastukset.

 

Kuntotarkastuslomakepohjaan määritetään nimi, vastuuvapauslauseke, logo ja tarkastuskohteet kategorioittain. Voit määritellä myös haluatko lähettää kuvat liitetiedostona sekä sähköpostin viiveen minuutteina. Viivettä voi käyttää esim. siihen tarkoitukseen, jos tarkastusta muutetaan heti sen jälkeen (esim. lisäämällä joku kohde tai kuva tms.), ei järjestelmästä lähde kuin yksi tarkastustodistus. Ilman viivettä tai viiveen jälkeen tehdystä muutoksesta lähtee uusi todistus.

Näkymä listaa vapaat tarkastuskohteet kuntotarkastukselle lisättäväksi. Kuntotarkastuskohteille määritetään nimi ja mittaustyyppi tai useampi mittaustyyppi (Teksti, Pitkä teksti, Kyllä/ei, numero, 0-3 numero, päivämäärä, tähtiarvio, vikapaikat tai Hyvä/Keskitaso/Huono).

Tähtiarvio:

 • Viisi tähteä – Ajoneuvon kunto erinomainen, ikää ja/tai ajomäärää vastaava
 • Neljä tähteä – Ajoneuvon kunto hyvä, ikää ja/tai ajomäärää vastaava
 • Kolme tähteä – Ajoneuvon kunto tyydyttävä, ikää ja/tai ajomäärää vastaava
 • Kaksi tähteä – Ajoneuvon kunto välttävä, ikää ja/tai ajomäärää vastaava
 • Yksi tähti – Ajoneuvon kunto huono, ikää ja/tai ajomäärää vastaava

0-3 numerot:

 • 0 = Ei tarkastettu
 • 1 = Kunnossa
 • 2 = Vika tai oireita
 • 3 = Korjauksen tarpeessa

Tarkastuskohteita on myös mahdollista lisätä.

Kuntotarkastuksen teko

Kuntotarkastus lisätään suoritteeksi valikosta Hallinta – Suoritteet ja suoritteelle valitaan käytettäväksi kuntotarkastuslomakepohja. Suorite hinnoitellaan normaalisti ja suoritteelle lisätään muut tarvittavat tiedot.

Suoritteen lisääminen Muster 2 -käyttöliittymässä:

 

Kuntotarkastuksen vastaanoton jälkeen kuntotarkastus tehdään katsastusnäkymässä. Katsastuksen päättämisen jälkeen tulostuu tarkastustodistus.

 

Kuntotarkastuksen tarkastustodistus

Kuntotarkastuksen tarkastustodistus tulostetaan päättäessä kuntotarkastus katsastusnäkymässä. Kuntotarkastuksessa annetut tiedot tulostetaan tarkastustodistukselle. Todistus on myös mahdollista lähettää sähköpostilla asiakkaalle. Jos asiakasta ei ole valittuna, voi sähköpostisosoitteen syöttää vielä ennen tarkastuksen päättämistä todistuksen tulostus kohdasta.