Muster 2: Resursointi

Resursoinnin avulla näet saatavilla olevat resurssit, kuten suoritteet ja palvelut ja niiden varaustilanteen valittuina ajankohtina. Tämä kalenteri auttaa yrityksiä ja asemia hallitsemaan resurssien käyttöä tehokkaasti, varmistamaan optimaalisen käytön ja välttämään päällekkäisiä varauksia.

Resursointi aloitetaan maalaamalla kalenterista aikaväli, johon resurssi halutaan luoda, esim. maanantai klo 9.00 – 9.45.

Järjestelmä muodostaa aukioloajan sen mukaan miten päivän resursoinnit on luotu.

Koska valittavia resursseja ei ole (kun luodaan ensimmäinen resurssi) valitaan resurssikohtaan Uusi ja kirjoitetaan kuvaukseen haluttu resurssin kuvaus (vasemman puoleinen kuva). Tämä näkyy kalenterinäkymässä sarakkeen yläreunassa (esim. Nettivaraus). Resurssille valitaan suoriteryhmät ja valitaan yhden resurssin kesto pudotusvalikosta. Jos suorite on varattavissa netistä, valitaan Kyllä kyseiseen kohtaan. Aikaa voi vielä tarvittaessa muuttaa tässä kohtaa.

Kun resurssi on kerran päivälle luotu, on se valittavissa seuraavaan ajankohtaan uudestaan valikosta, jolloin se kopioituu sellaisena kun se on tallennettu (keskimmäinen kuva).

Jos halutaan luoda uusi, erilainen resurssi, tulee valita uusi ja sen jälkeen kirjoittaa kuvaus (oikeanpuoleinen kuva).

Seuraavaksi määritellään käytössä oleva hintaryhmä. Jos käytössä on useita eri hintaryhmiä esimerkiksi kellonajan mukaan, tulee hintaryhmät määritellä kaikki erikseen.

Resursointinäkymässä on mahdollista valita näkyväksi kaikki (resurssit + hintaryhmät), resurssit tai hintaryhmät. Voit myös valita viikkonäkymän, päivänäkymän tai kuukausinäkymän. Yksittäisen päivän pystyy sulkemaan kokonaan valitsemalla ruksin aukioloajan vierestä. Resursointien kopiointi tuleville viikoille aloitetaan valitsemalla oikeasta yläkulmasta “Kopioi”.

Resusointien kopiointi tapahtuu viikko kerrallaan. Viikon voi kopioida yhdellä kertaa useammalle viikolle.

Kalenterissa valmis resursointi näyttää tältä.