Muster 2: Muster-client

Muster-client on paikallinen, tietokoneelle asennettava palvelu, joka ohjaa palvelun tulosteita sekä jonka avulla toteutetaan Verifonen maksupääteintegraatio. Client tulee asentaa vähintään yhdelle katsastusaseman tietokoneelle, mutta suositeltavaa on tehdä asennus useammalle tietokoneelle. Client tulee olla asennettuna jokaisella tietokoneella, johon on kytketty maksupääte tai kuittitulostin.

Asennuspaketti

Clientin asennuspaketti ladataan katsastusaseman perustietosivun alareunan painikkeen kautta. Asennuspaketin lataaminen vaatii Asentaja-roolin oikeudet. Otathan yhteyttä tukipalveluun, mikäli tarvitset pääsyn asennustoimintoihin.

HUOM! Muster-client ohjelmia tulee olla asennettuna vain yksi kappale per tietokone. Huolehdithan, että vanha asennus on poistettu ennen uuden asentamista. Palvelun poistaminen tapahtuu ohjauspaneelin kautta. Ohjelma löytyy nimellä Muster.

Muster-clientin lataus ja asennus – Bootstrapper / Ensisijainen v. 2019 alkaen

 1. Lataa Muster-client ja tallenna se tietokoneelle, johon Muster-client halutaan asentaa. (Huomaathan, että asennustiedoston tulee olla ladattu saman aseman tiedoista, kuin mihin asennusta tehdään.)
 2. Pura asennuspaketti ja avaa kansio.
 3. Lisää tietokoneen nimi config.json -tiedostoon.
  1. Tiedosto löytyy sijainnista C:\Program Files (x86)\Muster
  2. Avaa tiedosto tekstinkäsittelyohjelmalla. Korvaa kohta [ComputerName] tietokoneen nimellä. Poista myös sulkumerkit.
 4. Erilaiset asennustavat, valitse näistä yksi.
  • Aja setup.bat -tiedosto järjestelmänvalvojana. Mikäli virheilmoituksia ei tule, asennus onnistui.
  • Aja setup.psi. Mikäli virheilmoituksia ei tule, asennus onnistui.
  • Aja installer.msi. Mikäli virheilmoituksia ei tule, asennus onnistui.
 5. Onnistuneessa asennuksessa syntyy kansio C:\Program Files (x86)\Muster
 6. Muster-palvelu käynnistyy automaattisesti. Musterin web-käyttöliittymän asennukset-välilehdelle ilmaantuu kaksi uutta riviä: Client & Bootstrapper.
 • Mikäli tulosteet tulostuvat kahteen kertaan heti asennuksen jälkeen, tarkista tehtävienhallinnasta, että käynnissä on vain yksi Baja.Client.Application.
 • Käy hyväksymässä Baja.Client.Application ja Bootstrapper.Service.Core palomuuriohjelmassa.
 • Bootstrapper-clientin version vaihtaminen tapahtuu asennuksen jälkeen Musterin web-käyttöliittymän asennukset-sivulla. Valitse aina uusin versio (korkein versionumero) ellei muuta mainita.