Muster 2: Laskun luonti

Tässä ohjeessa neuvotaan kuinka voit luoda laskutusasiakkaaksi tallennetulle asiakkaalle laskun.

Aloita laskun luominen valitsemalla Laskutus-pudotusvalikosta Laskuttamattomat. Valitse laskutettava rivi. Laskurivin oikeasta laidasta napsauttamalla kolmea pistettä saat valittavaksi “Luo lasku” tai “Lisää vedokseen”, jos asiakkaalla on laskutettavia vedoksissa. Tällöin valitse ensin “Lisää vedokseen” ja laskuta sitten kaikki valitsemalla laskutettava vedoksista.

Tarkistetaan asiakkaan toimitusosoite ja lisätään tarvittaessa toinen osoite, jos laskutusosoite on eri kuin toimitusosoite.

Tarkistetaan perustiedot. Viitteenne-tieto tulee yritysasiakkaan tiedoista (tai sen voi tässä kohtaa tarvittaessa lisätä tai vaihtaa, mutta se EI tallennu seuraavia laskuja varten). Viivästyskorko, huomautusaika ja maksuehto tulevat yrityksen tiedoista.

Laskun rivitietoja voidaan muokata kynä-kuvakkeesta. Laskulle-valinnalla valitaan laskulle tulevat myynnit. Poistamalla Laskulle-valinta voidaan myynti jättää laskuttamatta. Kyseinen suorite jää kuitenkin vielä odottamaan laskutusta.

Laskulle voidaan lisätä laskutuslisä tai vapaasti nimettävä suorite valitsemalla klikkaamalla Rivitiedot -otsikon oikealla puolella olevaa ”Lisää rivi” -painiketta. Jos asiakkaalle on määritelty laskutuslisä käyttöön yritysasiakkaan tiedoissa, laskutuslisä lisätään automaattisesti.

Verkkolaskutusaineisto-asiakkaalla on näkyvissä asiakkaan tilinumero (IBAN) ja pankin BIC. Verkkolaskutusaineisto luodaan painikkeella ”Laskuta ja lataa aineisto”.