Muster 2: Hyvityslaskun teko

Tehty lasku voidaan tarvittaessa hyvittää luomalla siitä hyvityslasku. Hyvityslaskun luominen aloitetaan valitsemalla hyvitettävä Laskutus-valikon pudotusvalikosta Laskuluettelo (= Laskutushistoria). Hyvitettävän laskurivin oikeasta reunasta klikkaamalla kolmea pistettä avautuu valikko, josta valitaan “Tee hyvityslasku”.

Valitsemalla “Hyvitä ja lataa aineisto” järjestelmä luo uuden laskun negatiivisella summalla.

Hyvitys palauttaa laskulla laskutetut suoritteet takaisin vedokseksi eli laskuttamattomiksi.

Hyvityslaskun teon jälkeen asiakkaalle voidaan luoda uusi lasku korjatuin laskurivein vedoksen kautta. Voit tarvittaessa poistaa koko laskurivin laskulta klikkaamalla oikealla näkyvästä ruudusta “Laskulle” ruksin pois. Vedos voidaan myös purkaa, jolloin myyntirivit palautuvat käsittelemättömiksi myynneiksi ja myyntitapahtumaa voidaan muokata myynnin kautta.

Purettu vedos palautuu takaisin käsittelemättömiin myynteihin “Laskuttamattomat” -valikkoon.

HUOM! Mikäli hyvitetylle laskulle on tarve vaihtaa asiakas, tulee vedos aina purkaa. Tämän jälkeen laskun myynnit voidaan vaihtaa toiselle asiakkaalle valitsemalla ensin myynti, jolle haluat vaihtaa laskutusasiakkaan ja sen jälkeen ikkunan oikeasta alalaidasta Hyvitä-napin vierestä nuolesta valitse valikosta Muokkaa myyntiä.

Kirjoita Selite Muokkaa myyntiä-ikkunaan.

Tyhjennä asiakkaan tiedot klikkaamalla “Tyhjennä”-ikonia.

Etsi uuden asiakkaan tiedot (kirjoita vähintään kolme merkkiä).

Lopuksi mene Maksu-napin kautta maksusivulle ja suorita maksu loppuun normaalisti. Lasku siirtyy maksun myötä takaisin Laskuttamattomat-sivulle, josta sen käsittely jatkuu normaalin laskumenettelyn mukaan.