Verkkomaksu

Verkkomaksu-näkymä listaa nettiajanvarauksen kautta tehdyt verkkomaksut. Tapahtumia voidaan rajata hakuehdoilla ja luoda raportista Excel-tiedosto.

Hakuehdot

Aikaväli: Tapahtumat haetaan valitulta aikaväliltä.

Hakusana: Haetaan tapahtumia joissa esiintyy hakuehdon teksti. Esimerkiksi rekisteritunnuksen osa tai yksityisasiakkaan nimi.

Valitse asema: Voit hakea kerralla myös usemman aseman verkkomaksutapahtumia.

Tilat: Haetaan tapahtumia maksun tilan perusteella.

Etsi: Haetaan tiedot näytölle, tai ladataan Excel-tiedostona tietokoneelle.

Verkkomaksun tila käytetty / käyttämätön

Käytetty– ja Maksettu-tilassa oleva verkkomaksu näytetään myyntiraportilla toteutuneena verkkomaksuna. Käyttämätön-tilassa oleva verkkomaksu ei nouse myyntiraportille.

Verkkomaksu näkyy tilassa Käyttämätön, kunnes siihen liittyvä toimenpide on vastaanotettu. Vastaanoton jälkeen maksu vaihtuu automaattisesti tilaan Käytetty.

Verkkomaksun tila: hylätty asiakkaan toimesta

Asiakas on peruuttanut maksutapahtuman eikä maksua ole suoritettu. Alustava varaus poistuu automaattisesti kalenterista 15 min jälkeen.

Verkkomaksun tila: odottaa maksua

Maksutapahtuma on parhaillaan käynnissä, tai asiakas on poistunut sivulta kesken maksutapahtuman. Alustava varaus poistuu automaattisesti kalenterista 15 min jälkeen.

Verkkomaksun tilan muuttaminen

Vaihda maksetuksi

Mikäli verkkomaksun tila on virheellisesti muussa tilassa kuin Maksettu, voidaan se muuttaa maksetuksi manuaalisesti Verkkomaksutapahtumat-näkymässä. Klikataan tapahtumarivin oikean reunan kolmea pistettä ja valitsemalla vaihtoehto Vaihda maksetuksi.

Mitätöi maksu

Mikäli verkkomaksu on virheellisesti Maksettu-tilassa, mitätöidään verkkomaksutapahtumat näkymässä klikkaamalla tapahtumarivin oikean reunan kolmea pistettä ja valitsemalla vaihtoehto Mitätöi maksu.

Maksun mitätöiminen poistaa verkkomaksutapahtuman myös myyntiraportilta, vaikka siihen liittyvä toimenpide olisi jo otettu vastaan.

Rahan palauttamien asiakkaalle

Verkkomaksun mitätöiminen ei palauta rahaa asiakkaan pankkitilille. Rahanpalautus tulee hoitaa yrityksen omien käytäntöjen mukaisesti.